Select your Top Menu from wp menus

Inceput dramatic de week-end: O femeie s-a inecat in Nistru, la Lopatna

Nenorocirea s-a intamplat vineri, aproape de ora 15, langa satul Lopatna, comuna Jora de Mijloc.  

Femeia si 2 copii minori s-au rasturnat in  apa de pe o saltea gonflabila, aflata la vreo 10 metri de la mal. Incidentul s-a produs dupa ce,  vazand ca salteaua este dusa in larg de apa,  femeia a incercat sa o indrepte spre mal prin miscari pre bruste.  Niciunul din cei trei  nu stiau sa inoate, dupa cum a relatat Viorel Patras sef sectie la  Directia Situatii Exceptionale Orhei.

In ajutorul naufragiatilor  au sarit cativa oameni de pe plaja. Acestia au reusit sa-i salveze pe cei doi copii – ambii de varsta prescolara. Femeia, in varsta de 50 de ani, locuitoare a satului Marzesti, s-a dus insa la fund.

Cautarile corpului neinsufletit al inecatei , desfasurate de salavatorii din Orhei, s-au incheiat, vineri, fara niciun rezultat.

Cadavrul a fost gasit sambata, in jurul orei 10,   de catre un grup de pescari din localitate, care au pornit la cautari prin Nistru, inarmati cu cangi si plase.

Acesta este al noualea caz de inec inregistrat in  raionul Orhei de la inceputul anului si al doilea – din ultimele zile.

La mijlocul saptamanii curente,  un barbat din orasul Orhei s-a inecat nu departe de satul Seliste, intr-un bazin deloc adanc  din preajma unei statii PECO de pe traseul Orhei-Calarasi.  Potrivit lui Viorel Patras, barbatul se afla la o petrecere impreuna cu alte cateva persoane si era in stare de ebrietate.