Select your Top Menu from wp menus

Început de război civil în Ucraina? Forţele speciale din Lvov declară că nu vor interveni contra manifestanţilor

Forţele speciale Berkut din Lvov nu vor interveni contra manifestanţilor, care protestează la Lvov. Despre aceasta anunţă activiştii Euromaidanului din Lvov pe pagina de Facebook a protestului.
Pentru dispersarea manifestanţilor s-ar fi trimis trupe din Kiev.
Pe de altă parte şeful trupelor interne în regiunea Lvov, Olexandr Rudiac asigură că la Lvov nu au fost chemate întăriri ale detaşamentelor “Berkut”.
Acesta a declarat că regiunea are destule forţe pentru menţinerea ordinii publice.
Între timp la Kiev mii de persoane au ieşit la o manifestaţie în piaţa Mihailovska, acolo au venit şi 10 ambasadori ai UE.
Reprezentanţii partidelor de opoziţie au anunţat că formează un centru comun care se va ocupa de organizarea unei manifestaţii de protest la nivel national.
Polonia a chemat ambasadorul Ucrainei în ţara sa pentru ai cere explicaţii de ce au fost bătuţi doi cetăţeni ai săi la Kiev, dar şi pentru a condamna intervenţia violentă contra manifestanţilor din această noapte.
Consulul general al Ucrainei la Istanbul, a postat pe contul său de facebook un mesaj prin care condamnă violenţa angajaţilor ministerului de interne şi o compară cu brutalitatea fasciştilor.
Anterior au apărut relatări că miliţienii simpli ajutau protestatarii să scape de urmărire în această dimineaţă, vehiculându-se ideea că la Kiev au fost aduse trupe speciale din estul ţării, fieful lui Ianukovici sau din Crimea.
Între timp Ina Bogoslovksa, deputat din partea Partidului Regiunilor (al preşedintelui Victor Ianukovici) a anuţat că părăseşte partidul şi fracţiunea parlamentară a acestuia. Potrivit Interfax-Ucraina, şeful administraţiei prezidenţiale din Ucraina, Serghei Livovcikin şi-a anunţat demisia.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inceput-de-razboi-civil-in-ucraina-fortele-speciale-din-lvov-declara-ca-nu-vor-interveni-contra-manifestantilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19