Select your Top Menu from wp menus

Incendii mai puţine cu cca 20%, victime şi pagube materiale – de câteva ori mai multe

 

In primele 2 luni ale anului curent in raionul Orhei au fost inregistrate cu 18 % mai putine incendii fata de aceeiasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, de aproape 3 ori au sporit pagubele materiale provocate de incendii – de la 273 de mii  lei in 2012 la 812 mii lei in 2013. Si mai grav e ca in aceste 2 luni ale anului curent la Orhei , in flacari, au murit 4 oameni fata de 1 persoana decedata  in  perioada similara a anului trecut.
Potrivit Directiei Situatii Exceptionale Orhei, in cursul lunilor ianuarie-februarie, datorita interventiilor pompierilor,  au fost salvate vietile a 7 persoane şi bunuri materiale în valoare de 1 mln 650 de mii de lei.
Amintim că cel mai păgubos incendiu,  din punct de vedere material,  a izbucnit la începutul lunii ianuarie in cartierul Bucuria al oraşului Orhei, unde in mod intentionat a fost pus foc unui atelier de servicii auto.

Vezi  imagini video de la incendiul atelierului auto :

În  legatura cu sosirea primaverii, DSE Orhei atrage atenţia asupra pericolului in crestere a  incendiilor vegetaţiei .
Populatia, APL şi agenţii economici sunt atenţionaţi despre interzicerea aprinderii şi menţinerea focului în cîmp deschis şi nesupravegheat şi necesitatatea stabilirii unor locuri specialie pentru depozitarea resturilor vegetale şi a deşeurilor menajere. DSE Orhei mai atenţionează maturii ca aceştia să nu admită jocul copiilor cu focul.

Mai jos, comunicatul DSE Orhei:

DSE Orhei – Articol Primavara 2013 by RadioOrhei