Select your Top Menu from wp menus

Incendii în sectorul locativ la Orhei și Telenești

Photo Credit To DSE Orhei

Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, deși  sezonul rece a luat sfârșit, incendiile în sectorul locativ continuă.  Ele se produc din diverse motive, dar în mare parte din cauza factorului uman.

Astfel pe parcursul săptămânii trecute pompierii din Orhei și Telenești  au intervenit la lichidarea focului din două gospodării: la 19 mai în s. Shuluceni, Telenești a ars acoperișul unui șopron și la Orhei  la 21 mai o bucătărie de vară din-o gospodărie din s. Isacova. Incendiul de la Isacova s-a produs din cauza nerespectării regulilor antiincendiare de către proprietar. Acesta a lăsat pe aragaz vasul cu cafea, uitând sa-l stingă și ca urmare a scurgerii de gaz a izbucnit un incendiu. În timpul incendiului a luat foc și butelia de gaz, dar a fost scoasă din încăpere la timp.

În acest context DSE mu. Orhei recomandat oamenilor:

– să verifice sistematic instalațiile utilizate,

– să amplaseze buteliile utilizate în exteriorul locuinței în dulapuri metalice, iar cele de rezervă trebuie să fie păstrate doar la aer liber.

Pentru evitarea exploziilor este indicat ca alimentarea buteliilor să fie efectuată doar cu combustibilul pentru care sunt destinate.

Totodată, pompierii atenționează despre utilizarea corectă a aragazului.

– acesta trebuie să fie oprit după finalizarea utilizării, în special dacă oamenii părăsesc locuința.

Se interzice

– exploatarea buteliilor și furtunurilor defecte,

 – amplasarea buteliilor în interior, mai ales, în preajma surselor de căldură.

Racordarea buteliilor se efectuează doar cu reductor de presiune, iar trasarea furtunului nu se permite prin spatele aragazului.

DOAR PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VA SALVATI VIATA ȘI BUNURILE.

24.05.2021                                                  Direcța Situații Excepționale mun. Orhei