Select your Top Menu from wp menus

Încălzirea Arcticii aduce frig şi zăpadă în Europa.Studiu

Reducerea gheţii în Oceanul Arctic datorată încălzirii ar putea explica iernile pline de zăpadă şi foarte reci din ultimii ani în unele părţi ale emisferei nordice, afirmă cercetători americani .

Întrucât suprafaţa banchizei s-a redus la un nivel record în 2007, căderi de zăpadă mult mai abundente decât normale s-au observat în multe regiuni din America de Nord, ale continentului european şi Chinei, subliniază ei.

În timpul iernilor 2009-2010 şi 2010-2011, emisfera nordică a înregistrat a doua şi a treia acumulare puternică de zăpadă din istorie.

Datele colectate din 1979, când au început observaţiile prin satelit, până în 2010, arată o diminuare de un milion de km2 a suprafeţei de gheaţă a Oceanului Arctic sau 29,4% din suprafaţa sa şi echivalentul de două ori al Franţei, precizează oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Georgia /sud-estul SUA/.

Această reducere a gheţii arctice a corespuns unei acoperiri de zăpadă hibernale mult mai ridicate decât în mod normal în nord-estul Statelor Unite, nord-vestul şi centrul Europei, precum şi în nordul Chinei, adaugă ei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/incalzirea-arcticii-aduce-frig-si-zapada-in-europa-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19