Select your Top Menu from wp menus

Incăierarea dintre două bande s-a încheiat cu 25 de morţi, printre care şi mama unui deţinut

Douăzeci şi patru de deţinuţi şi mama unui deţinut au fost ucişi duminică, 19 august în cadrul ciocnirilor dintre bandele rivale în închisoarea Yare, lînga Caracas, relatează lemonde.fr, citat de  serviciul de presa al DIP. În plus, 43 de persoane au fost rănite, printre care 29 deţinuţi şi 14 părinţi.

Încăierarea a avut loc între două grupuri înarmate din interiorul închisorii. Conflictul a început în timpul unei conversaţii între liderii acestor două grupuri, în care a fost tras un foc de armă. Deşi acesta n-a rănit pe nimeni, ciocnirile au fost declanşate.

„În această instituţie predomină de fapt corupţia şi violenţa, gardienii facilitînd trecerea liberă a armelor către deţinuţi”, a declarat un părinte al unui deţinut.

La rândul său, ministrul venezuelean pentru Afaceri Penitenciare Venezuela Iris Varela a recunoscut că  unii oficiali, militari şi civili au fost implicaţi în traficul de arme în interiorul închisorii .

Închisorile din Venezuela  sunt adesea controlate de bandele înarmate de deţinuţi care generează frecvent conflicte şi divergenţe. Venezuela este ţara cea mai violentă din America Latină, cu aproape 20 000 de crime înregistrate în 2011 de către Observatorul ONG venezuelean al violenţei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/incaierarea-dintre-doua-bande-s-a-incheiat-cu-25-de-morti-printre-care-si-mama-unui-detinut/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19