Select your Top Menu from wp menus

Încă un poliţist a fost condamnat în „dosarul 7 aprilie 2009”

Un inspector al secţiei poliţiei criminale al Inspectoratului de Poliţie sect. Râşcani a fost condamnat pentru că a torturat un participant la dezordinile în masă din 7 aprilie 2009.

Potrivit Procuraturii capitalei, pe 9 aprilie 2009, poliţistul i-a aplicat unui tânăr mai multe lovituri cu pumnii peste diferite părţi ale corpului cu scopul de a obţine informaţii despre alţi participanţi la protestele violente din 7 aprilie 2009.

Câteva ore mai târziu, inculpatul a impus victima să se culce cu faţa la podea, după care i-a aplicat multiple lovituri cu picioarele.

Prin sentinţa instanţei de judecată poliţistul a fost condamnat pentru exces de putere la 3 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în organele de drept pe un termen de 2 ani, cu suspendarea executării pedepsei condiţionat pe un termen de probă de 2 ani.

Menţionăm că, procurorii l-au învinuit pe poliţist de comiterea torturii, însă Judecătoria sect. Rîşcani a recalificat acţiunile inculpatului condamnându-l pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu (articol ce prevede o pedeapsă mai blândă).

Procurorii consideră sentinţa ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor ataca în instanţa ierarhic superioară.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-politist-a-fost-condamnat-in-dosarul-7-aprilie-2009/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19