Select your Top Menu from wp menus

Încă un pas spre curmarea blaturilor în sport

Traficul de influenţă în sport, meciurile trucate, pariurile ilegale ar putea fi sancţionate penal. Parlamentul a adoptat, joi, în prima lectură, amendamente legislative în acest sens, scrie INFOTAG.
Deputata Ana Guţu, coautorul proiectului de lege, a precizat că în Codul Penal va fi inserat un capitol separat – «frauda în sport». Pentru trucarea meciurilor ar putea fi aplicată o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, cu retragerea dreptului de a conduce organizaţia sportivă pe termen de până la cinci ani. Traficul de influenţă în sport ar urma să fie sancţionat cu până la trei ani de închisoare sau amendă, pariurile ilegale – cu doi-şase ani de privaţiune de libertate.
Un alt proiect de lege, elaborat de Centrul Naţional Anticorupţie, prevede şi amenzi, şi sancţiunea penală pentru manipularea evenimentelor, pariuri organizate. cele două proiecte urmează să fie comasate în lectura a doua.
Anterior CNA sub controlul Procuraturii Generale a intentat două dosare penale de fraudă, corupţie şi abuz în serviciu. Dosarele au fost intentate în temeiul unor memorii analitice ale UEFA pentru R.Moldova, activităţilor operative de investigaţie ale CNA şi depoziţiilor martorilor privind existenţa unor meciuri trucate în Campionatul şi Cupa Moldovei. Conform datelor CNA, 13 cluburi sportive sunt cercetate penal în condiţiile în care unele circumstanţe pun la îndoială rezultatele a 48 de meciuri de fotbal jucate în perioada aprilie 2011 – mai 2012, despre care se crede că ar fi fost trucate.

sursa: infotag.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-pas-spre-curmarea-blaturilor-in-sport/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19