Select your Top Menu from wp menus

Inca un monopol pe piața audiovizualului din R. Moldova

Cel puțin șapte posturi de radio și TV din R. Moldova se află în proprietatea omului de afaceri Dan Lozovan, asta deși Codul Audiovizualului prevede că un investitor poate fi acționar majoritar, direct sau indirect, la cel mult doi radiodifuzori de diferite tipuri.

Lozovan este proprietarul posturilor de radio Hit FM, Radio Stil, Radio Alla și a posturilor tv – TV Dixi, TV-6 Bălți, Super TV și Mega TV, susține Asociația pentru Dezvoltarea Culturii și Protecției Drepturilor de Autor și Conexe, Apollo.

Aceasta a adresat zilele trecute o sesizare în adresa Guvernului, Parlamentului și a mai multor misiuni diplomatice din R. Moldova, prin care semnalează monopolul depistat, acuzând Consiliul Coordonator al Audiovizualului de protecționism.

”În acest caz demascat, autoritatea abilitată clar cu atribuțiile de a supraveghea respectarea prevederilor Codului Audiovizual, CCA, a dat dovadă de incompetență și nu a acționat potrivit conduitei impuse prin lege, atribuind licențe de emisie radiodifuzorilor cu acoperire națională și regională care au unul și același proprietar – Dan Lozovan”, se arată în sesizarea asociației.

Apollo cere CCA revocarea licențelor radiodifuzorilor care se află în proprietatea lui Lozovan, cu redistribuirea frecvențelor, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de crearea acestei situații.
sursa:union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-monopol-pe-piata-audiovizualului-din-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19