Select your Top Menu from wp menus

Încă un membru CEC a depus mandatul

Încă un membru al Comisiei Electorale Centrale își anunță demisia, dezavuând ultimele „tentative de modificări ale legislației electorale”, despre care spune că „atentează la independența exercitării mandatului de membru al CEC și subminează autoritatea instituției electorale”.

Vicepreședinta instituției, Rodica Ciubotaru, a scris astăzi, 4 iulie, pe Facebook că renunță la mandat. În opina sa, „modificarea legislației electorale „ar putea conduce la pierderea credibilității în procesul electoral și dezorientarea alegătorului”. „Cetățeanul va putea conchide faptul că procesul electoral este doar un instrument cu care operează cei care sunt la putere și că votul său nu mai este un element esențial al democrației”, a remarcat Rodica Ciubotaru.

Ea a mai spus că jurământul depus, acum trei ani, în plenul Parlamentului, a ghidat-o în activitatea desfășurată, făcând-o să respecte normele democratice, Constituția și legile Republicii Moldova. „Nu am regrete și remușcări. A fost o onoare pentru mine să activez în cadrul unei echipe dedicate și profesioniste”, a menționat fosta vicepreședintă a Comisiei Electorale Centrale.

Rodica Ciubotaru a fost aleasă în componența CEC în iunie 2016.

La sfârșitul săptămânii trecute, și-a depus mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan, iar la începutul săptămânii curente, și președinta instituției, Alina Russu. Iurie Ciocan a explicat că anterior, pentru a revoca un membru CEC era nevoie de o hotărâre a instanței de judecată. Acum, potrivit unui proiect de lege aprobat de către deputați, un membru CEC poate fi revocat de către Parlament.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-membru-cec-a-depus-mandatul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19