Select your Top Menu from wp menus

Încă un extremist găgăuz a fost reţinut

La data de 28 iunie, cu sprijinul Poliției de Frontieră, a fost reținut un bărbat bănuit că face parte dintr-un grup extremist identificat anterior de Serviciul pentru Informații și Securitate.
Reținerea a avut loc la frontiera de stat cu Ucraina, la un punct de trecere din raionul Basarabeasca. Conform unor informații furnizate de surse locale, bărbatul este locuitor al orașului Comrat, și avea intenția de a se deplasa în Federația Rusă, pentru a fugi de urmărirea penală.
Persoana reținută este al treilea membru al unei organizații extremiste clandestine, care avea ca scop desfășurarea unor acțiuni cu caracter anticonstituțional de natură să pericliteze securitatea de stat a țării. Primii doi suspecți au fost reținuți în cadrul unei acțiuni comune a Serviciului de Informații și Securitate și a Procuraturii Generale.
Persoanele implicate se ocupau cu racolarea și trimiterea unor grupuri de tineri în tabere de antrenament paramilitar din Federația Rusă.
Conform surselor deschide.md, mai mulți tineri din Comrat nu au mai fost văzuți chiar din data primelor rețineri făcute de SIS în dosarul taberelor paramilitare, la data de 26 iunie. Părinții acestora îi caută fără niciun rezultat.

sursa: deschide.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-extremist-gagauz-a-fost-retinut/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19