Select your Top Menu from wp menus

Încă un capăt de acuzare pentru omul de afaceri Veaceslav Platon

Procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis în judecată încă o cauză penală de învinuire a omului de afaceri Veaceslav Platon. Acesta este învinuit de faptul că a le-ar fi propus unor gardieni apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acțiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocații, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că s-a întâmplat în decembrie 2016, când Veaceslav Platon se afla în biroul de așteptare din incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Inculpatul ar fi avut discuții cu doi gardieni din cadrul Detașamentului cu Destinație Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituțiilor Penitenciare care asigurau paza și escortarea acestuia în instanțele de judecată.

Pentru corupere activă în proporții mari norma penală prevede închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6 000 la 8 000 de unități convenționale.

Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016, fiind cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. La sfârșitul lunii aprilie omul de afaceri a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Totodată, 869 de milioane de lei urmează să se încaseze din valoarea bunurilor care îi aparțin pentru recuperarea prejudiciilor pe care le-a provocat. Veaceslav Platon pledează nevinovat.

Cu o lună mai târziu, procurorii au expediat în judecată un dosar pe un nou capăt de acuzare în privința omului de afaceri, acesta fiind învinuit de „tentativă de escrocherie săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-un-capat-de-acuzare-pentru-omul-de-afaceri-veaceslav-platon/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19