Select your Top Menu from wp menus

Încă un bărbat din raionul Orhei a decedat din cauza COVID-19

Decesul unui bărbat din raionul Orhei, provocat de COVID-19 a fost anunțat azi de Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Potrivit sursei citate este vorba de un bărbat de 71 de ani, care a fost intrernat la Spitalul Raional Orhei pe 9 iulie. Bărbatul avea următoarele comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiovasculară, cardiomiopatie ischemică. Astfel numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în raionul Orhei a urcat la 26. Azi în raionul Orhei au fost confirmate încă 9 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total de cazuri de infectare în raion a urcat la 685, din acestea 425 de cazuri fiind de recuperare.
În republică alte 356 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în regiunea transnistreană

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 21798 cazuri.

Din numărul total de cazuri, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici-4, asistenți medicali-11, personal auxiliar-2.

Până la ziua de azi, 14856 persoane s-au tratat de COVID-19. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 712.

MSMPS îndeamnă persoanele fizice și juridice să respecte măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19:

-respectarea distanței sociale între persoane de minim 1 metru;

-respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

-respectarea regulilor de igienă respiratorie;

-respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv;

-monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate;

-purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.