Select your Top Menu from wp menus

Încă o fracţiune “Pentru Orhei”. Vezi unde şi CINE a creat-o

Update: După publicarea acestui material, am fost anunţaţi că denumirea fractiunii nou-create sună, de fapt, puţin altfel.
Atât consilierul Iurie Siloci, care a făcut declaraţia în cadrul plenului CR Orhei , cât şi consilierul Simion Cazacu, care a devenit preşedinte al fracţiunii în cauză au ţinut să precizeze că în procesul verbal de creare a fracţiunii este înscrisă denumirea “Pro Orhei”. Denumirea “Pentru Orhei” a fost rostită în cadrul şedinţei în mod eronat, au menţionat cei doi.

Unul din fruntaşii de odinioară a PLDM la Orhei, Iurie Siloci, care în cadenţa trecută a fost preşedinte al fracţiunii PLDM din CR Orhei, a anunţat despre crearea fracţiunii “Pentru Orhei”. Anunţul a fost făcut astăzi, la începutul şedinţei ordinare a Consiliului Raional (CR) Orhei.

Siloci a declarat că împreună cu alţi doi consilieri care nu demult au părăsit fracţiunea liberal democrată, a decis să înfiinţeze o fracţiune care va fi condusă de Simion Cazacu care este şef al secţiei ORL din cadrul Spitalului Raional Orhei.

Însuşi Iurie Siloci este şef al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, iar al treilea consilier din fracţiunea nou creată este Ala Ştirbate, şefa Secţiei Evidenţă şi Documentare a Populaţiei din raionul Orhei.

La sfârşitul lunii octombrie, Ala Ştirbate, care este soţia deputatului Petru Ştirbate ( până nu demult, de asemenea, liberal-democrat, dar în prezent – neafiliat ) şi Simion Cazacu au făcut o declaraţie comună despre faptul că ies din PLDM. Declaraţia celor doi a fost difuzată de mai multe media din Capitală.

Peste aproape două săptămâni, a devenit cunoscut ca şi Iurie Siloci pleacă din PLDM. Despre scrisoarea publică a lui Siloci a scris site-ul Sputnik.md care face parte dintr-un  serviciu multimedia internaţional al  Rusiei.

Şi în Consiliul orăşenesc Orhei există fracţiunea “Pentru Orhei”. Aceasta a fost creată de 13 consilieri care au acces la guvernarea oraşului pe lista MSPR pro-ruse „Ravnopravie”, care este condusă de Valeri Klimenko,  şi de către un consilier socialist, reprezentant al partidului lui  de Igor Dodon.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-o-fractiune-pentru-orhei-vezi-unde-si-cine-a-creat-o/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19