Select your Top Menu from wp menus

Încă o autonomie poate apărea în sudul Republicii Moldova. Bulgara şi Rusa – limbi de comunicare

Consiliul Raional Taraclia, situat în sudul Republicii Moldova şi având populaţie preponderent de etnie bulgară, a trimis o cerere autorităţilor de la Chişinău în care solicită autonomie culturală şi administrativă, relatează site-ul Novinite.com.

Cererea oficială, aprobată de Consiliul Raional Taraclia, a fost depusă la 200 de ani de la atestarea localităţii. Consilierii raionali cer acordarea „unui statut special pentru regiunea culturală Taraclia în cadrul Republicii Moldova”.

Potrivit proiectului, regiunea merită conferirea unui statut special în contextul „populaţiei compacte de etnici bulgari”.

Consiliul raional cere autonomie culturală şi administrativă pentru regiunea Taraclia şi recunoaşterea oficială a zonei ca fiind „centrul etnicilor bulgari” din Republica Moldova, dar şi declararea limbilor rusă şi bulgară ca limbi de comunicare, de rând cu limba „moldovenească”

Raionul Taraclia are o populaţie de circa 43.000 de oameni, din care aproximativ 29.000 sunt bulgari.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-o-autonomie-poate-aparea-in-sudul-republicii-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19