Select your Top Menu from wp menus

Incă doi reclamanţi de la Orhei şi-au REGLAT conturile mai vechi cu statul, prin CEDO

Examinarea cererii  unul barbat de 57 de ani din s.  Ciocalteni, care cu aproape 5 ani in urma s-a plans la Curtea Europeana Drepturilor Omului (CEDO) ca a fost maltratat de politie,  s-a incheiat cu reglementare amiabila.  Reclamantul Aurel Levinta  a acceptat sa renunte la orice pretentii in schimbul a 15000 de euro oferiti  de  Guvernul R.Moldova, cu titlu de prejudiciu material si moral.

Intr-un alt caz, ajuns pe masa magistratilor europeni inca in anul 2004,  figureaza SA „Universul” din or.Orhei.  Acum 8 ani,  agentul economic  in cauza a denuntat faptul anularii de catre Curtea Suprema de Justitie (CSJ) a unei hotarari judecatoresti definitive pe care prima instanta a pronuntat-o in favoarea sa.

La sfarsitul anului trecut, dupa ce negocierile partilor de solutionare amiabila a esuat, Guvernul a informat CEDO ca este gata sa plateasca  SA „Universul”  2300 de uero,  cu titlu de satisfactie echitabila. In rezultat, la mijlocul anului curent, Curtea a satisfacut   solicitarea Guvernului si a radiat cererea reclamantului din Orhei de pe rol.

Cele doua decizii CEDO   au fost publicate astazi, in Monitorul Oficial al R.Moldova.

 Citeste si:   Doi locuitori ai raionului Orhei si-au facut dreptate dupa ce au apelat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.