Select your Top Menu from wp menus

Încă 7500 de euro vor fi achitați din bugetul de stat, pentru condițiile proaste de detenție

Recent, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a luat act de acordul amiabil, prin care Guvernul Republicii Moldova se obligă să achite 7500 euro, pentru condițiile proaste de detenție din Penitenciarul nr.13.

Lilia Conev, s-a plâns în fața Înaltei Curți de la Strasbourg privind condițiile de detenție, dar și neacordarea asistenței medicale corespunzătoare, în baza art. 3 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului.

“Dna Conev este la moment deținută în Penitenciarul nr. 7, Rusca. În rezultatul maladiilor cardiace pe care le suferă, acesteia i-a fost atribuit gradul 1 de invaliditate. Starea sa de sănătate s-a agravat în perioada de detenție. Cel mai important este faptul că sistemul penitenciar în continuare nu îi asigură asistență medical suficientă și calificată”, a menționat Vadim Vieru, avocat.

Un caz similar este cauza Grecu c. Republica Moldova, unde reclamanta a primit 10 000 pentru invocarea acelorași încălcări.  Detalii aici.

Amintim că Federația Internațională pentru Drepturile Omului, cu sprijinul Asociației Promo-LEX a lansat anul trecut RAPORTUL: Tortura și relele tratamente în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană: Probleme asumate și responsabilități eludate, privind condițiile detenție din instituțiile penitenciare de pe ambele maluri ale Nistrului. Detalii aici.

Textul Hotărârii este disponibil aici.

În fața Curții Europene a Drepturilor Omului reclamanta a fost  reprezentată de către avocații Asociației Promo-LEX.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inca-7500-de-euro-vor-fi-achitati-din-bugetul-de-stat-pentru-conditiile-proaste-de-detentie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19