Categories: SocialȘtiri

Încă 24 de persoane infectate cu COVID-19 în R.Moldova. Unde au fost înregistrate cazurile noi

Încă 24 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în R.Moldova după ce au fost testate 153 de probe. Dintre acestea, trei sunt de import: două din Marea Britaie și unul din Germania. Astfel, numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 149.

Încă 24 de persoane au fost testate pozitiv cu virusul COVID-19 în Republica Moldova, după  ce au fost procesate153 de probe. Trei cazuri sunt de import din Marea Britanie și Germania, iar 21 de cazuri sunt cu transmitere locală. Despre acest lucru a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă. Astfel, numărul celor contaminați cu noul tip de coronavirus a ajuns la 149. Ministrul a menționat că toate persoanele infectate au fost spitalizate și beneficiază de asistența medicală corespunzătoare.  

Avem 24 de cazuri pozitive. Din aceste 24 de cazuri, trei sunt de import. Este vorba de două cazuri din Marea Britanie și un caz din Germania. 21 de cazuri sunt locale. Vorbim în cazul respectiv de Chișinău, Soroca, Hîncești, Râșcani, Ștefan-Vodă, Ialoveni și Strășeni. Toate persoanele sunt spitalizate.

Ministrul Sănătății s-a referit și la declarațiile Avocatului Poporului, Mihail Cotorabai, care a menționat că unii medici vor să părăsească sistemul medical din cauză că nu li se pune la dispoziție echipament de protecție împotriva virusului COVID – 19. Viorica Dumbrăveanu a precizat că medicii, la care face referire Ombudsmanul, sunt de la două instituții medicale care nu tratează persoane infectate cu COVID-19. Prin urmare, aceștia nu au nevoie de echipamente de protecție individuală. Ea a adăugat, însă, că instituțiile medicale respective dispun de echipamente cum ar fi măști și mănuși.

Ambele instituții, la momentul actual, nu au profilul COVID-19. Deci, ei nu asigură tratamentul persoanelor care sunt suspecte sau care sunt infectate cu COVID-19. Context în care echipament de protecție individuală sporită ele nu sunt asigurate, dar au alt gen de echipament, deci, aceleași măști, mănuși. Am solicitat foarte mult ca managerii instituțiilor să vină cu o informație actualizată cu privire la stocurile de echipamente de protecție de care dispun. Toate instituțiile medico-sanitare publice strategice, care sunt desemnate de minister pentru profilul COVID-19 sunt asigurate cu echipamente de protecție individuală.

Premierul, Ion Chicu, a anunțat că, mâine, urmează să aibă loc o nouă ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale în cadrul căreia vor fi luate mai multe decizii cu caracter restrictiv, fără să precizeze despre ce anume este vorba.

sursa: radiochisinau.md

RadioOrhei

Recent Posts

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut, și…

3 zile ago

Stranietăți – categoria de știri la care a plasat un site din Azerbaidjan reacția Maiei Sandu la protestele din Georgia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a comentat într-o postare pe rețeaua de socializare X (…

3 zile ago

Primăria Orhei nu oferă raportul de monitorizare a achizițiilor pentru anul trecut

La o lună și jumătate de când a fost adresată o solicitare, Primăria Orhei așa…

3 zile ago

Scade prețul gazelor naturale. ANRE a aprobat un nou tarif

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat un nou tarif pentru gazele naturale…

4 zile ago

Judecătoria Orhei a anulat decizia prin care o localitate din raion a aprobat sponsorizarea cu cetățeanul ruso-israelian Igal Shved

Decizia prin care consiliul sătesc Mîrzești din raionul Orhei a aprobat condițiile de sponsorizare a…

4 zile ago

Comunicat DSE Orhei: recomandări pentru lăcașele de cult în preajma Paștelui

Suntem în săptămâna patimilor, e săptămâna în care creștinii se pregătesc de sărbătorile pascale. Și…

6 zile ago