Select your Top Menu from wp menus

La Chiperceni, Orhei a fost inaugurat un nou post de poliţie

Un nou Sector de Poliție care corespunde rigorilor europene a fost inaugurat vineri,14 noiembrie la Chiperceni, Orhei.
La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, polițiști, reprezentanți ai administrației publice locale și societății civile.
Instituția a fost dotată cu mobilă și tehnică de calcul în sumă de 118 mii lei, precum și cu un automobil de model Dacia, mijloacele financiare fiind alocate de Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei.
De asemenea, sediul a fost reparat capital din sursele financiare oferite de Consiliul Raional Orhei, în sumă de 410 mii lei, clădirea fiind acordată de administraţia locală din Chiperceni.
În cadrul sectorului de poliție activează un șef de sector, 5 șefi de post și 2 ofiţeri ai Secţiei Investigaţii Infracţiuni a IP Orhei şi deserveşte 6 primării şi 13 sate, cu o o populaţie totală de 16 mii de locuitori.
Inaugurarea Sectorului de poliție se încadrează într-un proiect al Ministerului Afacerilor Interne, ce prevede crearea condiţiilor de lucru pentru ofiţerii operativi, dotarea tehnico-materială a acestora, cât şi oferirea spaţiului locativ pe perioada aflării în funcţie.