Select your Top Menu from wp menus

Înalți oficiali ai UE au vizitat Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și Comisarul European pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, au vizitat astăzi Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo, transmite MOLDPRES.

Cei doi oficiali europeni au fost întâlniți de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care le-a prezentat în linii mari principalele domenii de activitate a centrului. „Centrul asigură plasamentul refugiaților ucraineni și acordă asistența socială și medicală necesară. În ultimele 24 de ore am plasat 1775 de persoane în centrele din capitală. În acest moment, aici se află circa o mie de persoane, dintre care 580 de copii. În total, de la începutul valului de refugiați, am acordat asistență pentru 6655 de persoane”, a declarat Ceban.

În același timp, edilul capitalei a menționat că municipalitatea are nevoie de identificarea mai multor spații pentru cazarea refugiaților, pentru a nu se activa locuri de cazare în școli.

La rândul său, Josep Borrell și-a arătat disponibilitatea instituțiilor europene de a acorda asistență statului moldovean și a specificat că Republica Moldova va primi 15 milioane de euro pentru a face față necesităților. “Aducem mulțumiri autorităților moldovene pentru responsabilitatea și organizarea de care au dat dovadă în gestionarea fluxului de refugiați. Este timpul ca statele să ceară încetarea focului în Ucraina”, a spus oficialul european.

De asemenea, comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a specificat că UE va oferi încă 5 milioane de euro care pot fi activate de către autoritățile moldovene prin mecanismul european de protecție. „UE va continua să sprijine munca eroică pe care o desfășurați, o să vă ajutăm să găzduiți acești oameni”, a spus Olivér Várhelyi.

În perioada 24 februarie – 3 martie, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 136.386 de cetățeni ai Ucrainei, dintre care 74.816 au ieșit din țara noastră.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/inalti-oficiali-ai-ue-au-vizitat-centrul-de-triere-a-refugiatilor-de-la-moldexpo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19