Clubul #nicio_zi_fără_lectură s-a întrunit în ce-a de-a doua ședință de la lansarea sa. În zilele de odihnă invitata clubului a fost autoarea cărții “Sărbătorile trăiesc acasă”, Viorica Covalschi
Membrii Clubului și toți cei prezenți la Eveniment au asistat la prezentarea cărții, care a fost scrisă pentru copii, dar poartă este destinată și adulților. Cartea fost inspirată din tradiții, legende și datini românești. Axată la modul structural pe cele patru anotimpuri, lucrarea reprezintă, de fapt, o antologie a sărbătorilor noastre incluzând: Paștele, Crăciunul, Dochia, Drăgaicele, Paparudele, Dragobetele ș.a.
Cartea are și o variantă sonoră. CD-ul audio, cu același nume, unde rolul de bunic – povestitor i-a revenit actorului N.Jelescu , poeziile fiind sonorizate de copiii T.N. ”M. Eminescu”. Iar prefața muzicală a cărții a fost semnată de celebrul compozitor E. Doga.
În timpul discuțiilor cu autoare, participanții au ascultat fragmente audio din carte și cântecul „Casa Sărbătorilor”, melodia căreia a fost semnată de maestrul Doga.
Evenimentul a culminat cu autografe, fotografii, tombolă cu premii și vin fiert.
“Astăzi am trăit o reîntoarcere în copilărie prin istoriile povestite de autoarea Viorica Covalschi. Evenimentul a purtat o atmosferă caldă ,deschisă cu voie bună și oameni valoroși”, ne spune Svetlana Cebotari – membră a Clubului de Lectură.
“A fost un eveniment frumos prin care autoarea cărții a venit cu îndemnul de a pastra și valorifica tradițiile neamului nostru. Ne-a inspirat cu optimism și curaj în a fi noi înșine și a îndrăzni să visăm și să acționăm pentru a obține ceea ce ne dorim de la viață”, povestește membră a Clubului #nicio_zi_fără_lectură – Diana Popa.
“Am fost surprinsă de faptul că totuși mai există oameni in țara noastră care promovează tradițiile și obiceiurile in rândurile copilașilor. Am ascultat-o cu mare drag pe autoarea cărții și cu siguranță am învățat multe lucruri frumoase”, ne-a spus Tatiana Croitor, autoarea romanului “Un dor ce ne strigă mereu” și membră a Clubului de Lectură.
Amintim că Clubul s-a lansat luna precedentă și are ca scop promovarea lecturii, valorificarea scriitorilor autohtoni și universali, socializare atât offline, cât și online. Un alt scop este de a transforma cititul într-un obicei zilnic benefic pentru minte și corp.
Fondatoarea clubului Victoria Donțov, preconizează o activitate pe parcursul a unui an de zile. În fiecare lună se vor organiza întâlniri offline cu invitați speciali. Iar în acest club se pot înscrie și participa la activități toți doritorii și pasionții de lectură, participarea fiind gratuită.
Acest eveniment a fost organizat cu susținerea partenerilor: Fondul Pentru Tineri Orhei, Amintiri Infinite, Floribeli, livrare flori, Atelier Măr Alb, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” Orhei, Salonul Deja Vu, Indigo Holding, Biscopane, Zolusca, Elibrăria.eu, Fotograf Culea Constantin, Stela Stepan, Dan Godea, Parteneri media: Orheianca.eu Blog, Radio Orhei și alții