Select your Top Menu from wp menus

În vizită la Bălți, Petro Poroșenko a transmis în limba română: „În Republica Moldova mă simt ca acasă”

„În Republica Moldova mă simt ca acasă”, a declarat, în limba română, președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-un discurs susținut joi la Bălți, în cadrul unei vizite în Republica Moldova, informează un comunicat transmis de Guvernul de la Chișinău.’Stimați prieteni, sunt foarte bucuros să mă aflu în această vizită pe acest meleag frumos — Republica Moldova. Mă simt ca acasă !’ — astfel și-a început discursul în limba română președintele ucrainean Petro Poroșenko, care a vorbit pentru diaspora ucraineană din Republica Moldova, dar și pentru mai mulți studenți veniți să-i asculte mesajul la Teatrul Național ‘Vasile Alecsandri’ din Bălți. Șeful statului ucrainean a participat la eveniment împreună cu prim-ministrul moldovean Iurie Leancă.

‘Și Ucraina, precum și poporul ucrainean, a fost, este și va rămâne un partener credibil și de nădejde al poporului moldovenesc. Sunt sigur că împreună vom reuși să înfruntăm toate obstacolele din calea noastră din viitor. Cred într-un viitor liber, democrat și prosper pentru noi toți în larga familie europeană”, și-a continuat discursul tot în română liderul de la Kiev, citat în comunicat.

Ulterior, Petro Poroșenko a răspuns la întrebările comunității ucrainene privind situația din regiune și parcursul european. Președintele ucrainean le-a spus celor din diasporă că Ucraina marchează în luna noiembrie Ziua Libertății și a Demnității, dar comemorează și Holodomorul (‘foametea ucraineană’). ‘Între cele două zile, alegerea este evidentă — cea europeană’, a concluzionat Petro Poroșenko.

Ucrainenii reprezintă cel mai numeros grup etnic minoritar din Republica Moldova. Conform recensământului de acum zece ani, în Republica Moldova trăiesc sunt peste 280.000 de ucraineni, adică 8,4% din totalul populației.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-vizita-la-balti-petro-porosenko-a-transmis-in-limba-romana-in-republica-moldova-ma-simt-ca-acasa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19