Select your Top Menu from wp menus

În urmatorii ani moldovenii vor suferi tot mai mult de caniculă.VEZI HARTA Agenţiei Europeane de Mediu

Pe baza tendinţelor probabile de încălzire, Agenţia Europeană de Mediu a creat o hartă interactivă care indică valurile de căldură la care vor fi expuse oraşele europene în următoarele şase decenii.

Specialiştii avertizează că schimbările climatice vor duce la creşterea intensităţii inundaţiilor şi a evenimentelor extreme. Noul raport al Agenţiei Europene de Mediu cuprinde o serie de hărţi care indică riscul la care ne vor supune temperaturile extreme în următorii zeci de ani, scrie descopera.ro

Deşi pentru Republica Moldova nu există date mai detaliate, cercetarea axându-se pe statele UE, din harta alaturată se vede că în urmatorii anii în zona de centru a republicii se vor inregistra temperaturi de peste 35 de grade Celsius timp de cca 34 de zile pe an, perioadă în care, pe timpul nopţii, termometrele nu vor indica temperaturi sub 20 de grade.

În zona de sud a republicii, numarul nopţilor tropicale şi a zilelor cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius va fi intre 38 şi 42


Просмотреть увеличенную карту

În topul celor mai fierbinţi zone, pe lângă sudul Spaniei, părţi din regiunea sudică a Franţei, mare parte din Italia, Grecia, Serbia şi vestul Turciei, se numără şi zona de sud a României.