Select your Top Menu from wp menus

În următorii 3 ani Orheiul va primi aceleași sume pentru reparația drumurilor

Suma transferurilor din bugetul central pentru reparația drumurilor din raionul Orhei, va rămâne neschimbată în următorii trei ani. Aceste date se conțin în anexele la Circulara Bugetară emisă de Ministerul Finanțelor prin care autoritățile locale și centrale trebuie să prezinte propuneri pentru proiectul Bugetului de Stat pentru anul următor.
În anexa referitoare la transferurile pentru infrastructura drumurilor este indicat că în ani 2018,2019 și 2020 bugetul Consiliului Raional  Orhei va primi câte 10,48 mln de lei, anual, iar primăriile din raion vor beneficia anual de transferuri în sumă peste 12,87 mln de lei.
Primăria Orhei va beneficia anual, potrivit aceluiași document, de câte 2,93 de milioane de lei pentru reparația și întreținerea infrastructurii drumurilor din oraș.
Anul curent, bugetul orășenesc a primit cca 2,92 milioane de lei în acest sens, iar peste 2,8 milioane de lei au fost alocate pentru reparația străzii Vasile Mahu.
La recenta ședință extraordinară a CM Orhei, aleșii locali au încuviințat un împrumut de 1,5 milioane de lei pentru Î.M Servicii Comunal-Locative Orhei, care este fondată de autoritățile locale și care a câștigat licitația pentru reparația străzii respective, pentru o perioadă de 3 luni în vederea acoperii cheluielilor legate de reparația străzii respective. Împrumutul a fost justificat de faptul că legislația nu prevede alocarea în avans a surselor destinate reparației drumurilor.