Select your Top Menu from wp menus

Adevărul: În ultimii 16 ani din Republica Moldova s-au transferat in zone off-shore 2 miliarde de dolari

Publicaţia Adevarul , relatează în pagina sa electronică despre un studiu „The Price of Offshore Revisited”, realizat de grupul Tax Justice Network.
Potrivit studiului, valoarea capitalului scos din Republica Moldova în perioada 1994-2010 este estimată la două miliarde de dolari . Acest capital reprezintă aproape 43% din valoarea datoriei externe a Republicii Moldova în anul 2010.
La pregătirea studiului au fost folosite datele de la Bank of International Settlements, de la FMI, Banca Mondială și guverne naţionale.
James Henry, fost economist-șef la consultanța McKinsey, şi autor al studiului susţine că „pierderile provocate de neplata taxelor pentru acest capital sunt uriașe”.
„Aceste estimări denotă că politicienii nu sunt în stare să oprească această scurgere de capital şi astfel să o poată transfera persoanelor sărace”, a declarat John Christensen de la grupul Tax Justice Network.
sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-ultimii-16-ani-moldovenii-au-transferat-in-zone-off-shore-2-miliarde-de-dolari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19