Select your Top Menu from wp menus

În Ucraina au murit 101 de oameni din cauza gerului

Cel puţin 101 persoane au murit din cauza valului de frig polar care s-a abătut asupra Ucrainei începînd cu data de 27 ianuarie, a anunţat vineri Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

„În perioada cu temperaturi extrem de scăzute au decedat 101 persoane”, indică ministerul, specificînd că 11 dintre acestea au murit de hipotermie la spital, 64 – în stradă şi 26 – la domiciliu.

Reprezentanţi ai organizaţiei internaţionale umanitare Crucea Roşie au avertizat că mii de oameni fără adăpost sînt în categoria de risc în contextul celui mai puternic val de frig din ultimii ani.

Bilanţul victimelor gerului în Europa se ridică deja la 163 de persoane, iar în unele ţări din Europa Centrală şi de Est ninsorile au perturbat complet transporturile, transmite Euronews.

În Rusia, cel puţin 64 de persoane au murit de hipotermie de la începutul lunii ianuarie şi pînă în prezent, a specificat vineri ministrul adjunct al Sănătăţii Maksim Topilin, adăugînd că bilanţul nu este complet, acoperind doar 50 de regiuni din Federaţia Rusă, potrivit RIA Novosti.

Mii de pasageri sînt blocaţi pe aeroporturi, în gări şi în propriile autoturisme din cauza troienelor şi a temperaturilor scăzute în Italia. Meteorologii italieni spun că o astfel de iarnă rece nu s-a mai întîmplat în ultimii 27 de ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-ucraina-au-murit-101-de-oameni-din-cauza-gerului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19