Select your Top Menu from wp menus

În Transnitria se desfășoară noi aplicații militare

În regiunea transnistreană se desfășoară noi aplicații militare, cu implicarea unor unități de infanterie mecanizată controlate de regimul separatist de la Tiraspol.
Conform scenariului acestor manevre, trupele transnistrene ar fi respins ieri atacul unui inamic imaginar, care ar fi încălcat granița autoproclamentei RMN. Un grup de asalt a exersat și un contraatac într-o localitate care ar fi fost ocupată de inamic, transmite agenția oficială de la Tiraspol, „Novosti PMR”.
Vom aminti că pe 16 și 17 august în Transnistria au avut loc aplicații la care au participat trupe ruse și unități speciale aflate în subordinea administrației de la Tiraspol. Ele s-au desfășurat la numai două săptămâni de la un alt exercițiu militar comun cu participarea militarilor ruși și transnistreni.
Ministerul de Exeterne de la Chișinău l-a convocat, cu această ocazie, pe un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, pentru a-i cere explicații în legătură cu aceste menevre. Pe lângă asta, autoritățile moldovene au condamnat aceste aplicații, care reprezintă o sfidare la adresa mecanismelor de pacificare din regiunea transnistreană şi subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, se arăta într-un comunicat al Ministerului de Externe. Ieri, ataşatul militar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova a fost convocat la Ministerul Apărării.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-transnitria-se-desfasoara-noi-aplicatii-militare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19