Select your Top Menu from wp menus

În toate colegiile din ţară a fost introdus Sistemul de Credite

În toate colegiile din ţară a fost introdus de la începutul anului de studii Sistemul de Credite. Astfel, elevii care au fost admişi în anul I în colegii au posibilitatea să aleagă unele discipline de studiu, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, proiectul va permite obţinerea unei calificări suplimentare, prin frecventarea unor cursuri, la libera alegere, de la alte specialităţi sau chiar din alte instituţii de învăţămînt.

Sistemul de credite este implementat la scară naţională după ce a fost pilotat cu succes pe parcursul anului de studii 2013-2014 în 13 instituţii de învăţămînt mediu de specialitate din ţară.

Potrivit viceministrului Educaţiei Loretta Handrabura, „sistemul de credite oferă elevilor din colegii noi oportunităţi pentru dezvoltarea lor profesională”

”Dacă absolventul unui colegiu, deţinător a unei diplome de bacalaureat, va merge să facă studii superioare, acestuia îi vor fi recunoscute un număr de pînă la 30 de credite. Aceasta îi va permite elevului să solicite alte discipline necesare pentru formarea lui profesională”, a menţionat Loretta Handrabura.

Potrivit Regulamentului de organizare şi desfăşurare a procesului educaţional în baza Sistemului de Credite de Studii, elevul va trebui să acumuleze pe parcursul anilor de studii 120 de credite, alte zece credite urmînd să fie acumulate de elevi în cadrul disciplinelor la libera alegere.

În Republica Moldova activează 45 de colegii în care îşi fac studiile în jur de 29 mii de elevi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-toate-colegiile-din-tara-a-fost-introdus-sistemul-de-credite/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19