Select your Top Menu from wp menus

În ţară se menţine Codul Galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat că menţine pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevede instabilitate atmosferică: ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar averse puternice (15-35 litri per metru pătrat) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

De asemenea, Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat menţine în vigoare, până la data de 3 iulie, pe anumite sectoare din ţară, Codul Galben de ieşire a apei din luncă, iar pe o porţiune din nordul ţării – Cod Portocaliu.

Conform SHS, în următoarele zile se vor menţine valori termice între 24-29 grade Celsius cu vreme ploioasă. Noaptea mercurul termometrelor va indica 14-19 grade.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-tara-se-mentine-codul-galben-de-instabilitate-atmosferica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19