Select your Top Menu from wp menus

În R. Moldova a fost confirmat al doilea caz de variola maimuței

Un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară la 15 august din orașul Paris, a fost diagnosticat astăzi cu variola maimuței, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută.

Ajuns în țară, bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, cu mașina, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, care la rândul său l-a redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost internat cu suspecție la variola maimuței.

Tot astăzi, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Menționăm că, starea pacientului este de gravitate medie, stabilă.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova la 8 august curent.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-r-moldova-a-fost-confirmat-al-doilea-caz-de-variola-maimutei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19