Select your Top Menu from wp menus

În R. Moldova a demarat campania de vaccinare anti-COVID

În Republica Moldova a demarat astăzi campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Primele doze au ajuns în dimineața curentă la Spitalul Clinic Republican, iar prima persoană imunizată din țară a fost șeful Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă II, Alexandru Botizatu, comunică MOLDPRES.

Medicul a declarat jurnaliștilor că imunizarea nu a fost dureroasă și a îndemnat populația să se vaccineze.

Potrivit conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, primii vor fi vaccinați medicii de la terapie intensivă și din secțiile cu profil COVID. Ulterior, de vaccin vor beneficia toți angajații din sistemul medical.

Sâmbăta trecută, în R. Moldova au ajuns primele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România. Dintre acestea, 10800 de doze vor ajunge în următoarele zile în spitalele din țară, iar 1800 doze vor fi transmise instituțiilor medicale din stânga Nistrului.

Conducerea MSMPS a precizat că monitorizarea procesului de vaccinare va fi făcută prin intermediul unei platforme, iar datele vor fi raportate la ANSP și MSMPS. Pentru a putea fi vaccinate, persoanele vor trebui să aibă la ei un act de identitate și nu este necesar să fie făcută o pregătire specială înainte de administrarea serului.