Select your Top Menu from wp menus

În Moldova există 30 de organizaţii paramilitare care pregătesc TERORIŞTI

Consiliul Asociaţiei obşteşti „Tiras-Tighina” solicită preşedintelui Nicolae Timofti să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Securitatea, pentru a stabili un plan de neadmitere a destabilizării situaţiei din ţară. Liderul asociaţiei, Anatolie Caraman, a comunicat, într-o conferinţă de presă la IPN, că la adresa asociaţiei au parvenit mai multe sesizări, în care autorii scriu că sunt îngrijoraţi de intensificarea mişcărilor de natură separatistă, a forţelor care cheamă deschis la împărţirea teritorială a Republicii Moldova.

Participanţii la războiul de la Nistru, din 1992, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu intensificarea mişcărilor separatiste în sudul ţării, dar şi a tentativelor de extindere a acestora pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Aceştia au declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că nu vor permite unor aventurieri politici să destabilizeze situaţia din ţară.

Un grup de veterani, reprezentanţi ai Asociaţiei obşteşti „Tiras-Tighina”, au menţionat că, în ultimul timp, indivizii care promovează făţiş idei separatiste şi care nu o dată au formulat mesaje ameninţătoare la adresa integrităţii teritoriale a ţării, au îmbrăcat mantia falsă de statalişti, pentru a-şi camufla adevăratele intenţii. Ghenadie Cosovan, membru de onoare al asociaţiei „Tiras-Tighina”, fost ministru al afacerilor interne, a declarat, la aceeaşi conferinţă de presă, că în Moldova sunt 30 de organizaţii paramilitare, care pregătesc persoane pentru eventuale atacuri armate şi teroriste, cu scopul de a destabiliza situaţia din ţară. „Autorităţile însă, în loc să fortifice subdiviziunile speciale, le-au distrus. Nu mai avem subdiviziuni care să lupte cu terorismul. Riscăm să ajungem în aceeaşi situaţie ca şi Ucraina”, a spus Ghenadie Cosovan.

Ex-ministrul de interne susţine că aceste organizaţii paramilitare sunt susţinute politic, iar dacă lucrurile vor continua să degradeze, atunci veteranii vor face publice numele organizaţiilor şi politicienilor care le protejează.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-moldova-exista-30-de-organizatii-paramilitare-care-pregatesc-teroristi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19