Select your Top Menu from wp menus

În Moldova ar putea fi creat un centru regional de monitorizare a calității apelor

Un centru regional de monitorizare a calității apelor ar putea fi creat la Chişinău în calitate de componentă a infrastructurii de cercetare europeană.
Potrivit unui comunicat al Academiei de Ştiinţe o propunere în acest sens a fost susţinut de academiile europene în cadrul Consiliului de Administrare al Centrului Comun de Cercetare care a avut loc zilele trecute la Viena.
Centrul Comun de Cercetare este serviciul științific intern al Comisiei Europene, care angajează oameni de știință pentru a efectua cercetări ce vor fi utilizate în calitate de recomandări științifice independente la elaborarea politicilor comunitare. Centrul Comun de Cercetare are în subordine 7 institute: Institutul pentru Sustenabilitate și Mediu, Institutul pentru Energie și Transport, Institutul pentru Sănătate și Protecția Consumatorului, Institutul pentru Studii Tehnologice Prospective, Institutul pentru Materiale și Măsurători de Referință, Institutul pentru Elemente Transuraniene și Institutul pentru Protecția și Securitatea Cetățenilor. Sediul central al Centrului, precum și infrastructura de cercetare primară se află în orașul Ispra, Italia.