Select your Top Menu from wp menus

În Marea Britanie a fost lansat primul ”organism uman digital” VIDEO

Compania AIBODY din Marea Britanie a dezvoltat o platformă cloud, pe care a numit-o ”primul organizm uman digital”. Proiectul a fost prezentat la expoziția MEDICA 2021 din Dusseldorf, iar detaliile au fost oferite pe site-ul oficial. AIBODY propune modelul ”fiziologia drept serviciu”. Potrivit dezvoltatorilor, platforma utilizează 132 mii de parametri, care permit modelarea organismului uman începând cu nivelul subnuleal, reproducând în particular procesele biofizice, biochimice și fiziologice. La momen proiectul promite să simuleze activitatea sistemului respirator și cardio-vascular, inclusiv circulația sângelui utilizând grafica tridimensională.

Pe viitor compania intenționează să adauge și alte organe.
Reprezentanții companiei susțin că programul va permite monitorizarea pacientului prin utilizarea realității virtuale și în timp real, alegându-se tratamentul corespunzător. AIBODY va putea fi utilizat pentru studierea medicinii, creșterea calificării medicilor, testelor de laborator și clinice, dar și studii în domeniul farmacologiei.
Pe site se menționează că militarii vor putea utiliza platforma pentru simularea diferitor răni și traume pentru a învăța să ajute camarazii pe câmpul de luptă. Sistemul reacționează la traume și medicație, la fel ca și un organism uman real, ceea ce oferă posibilitatea utilizării acestuia în universitățile de medicină și modelarea procedurilor medicale individuale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-marea-britanie-a-fost-lansat-primul-organism-uman-digital-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19