Select your Top Menu from wp menus

În loc de mai – octombrie. Un nou termen pentru cel de-al doilea raport Kroll

Banca Națională a publicat astăzi un comunicat în care spune că pe 20 iulie 2017, reprezentanții firmelor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat o deplasare la Chișinău, unde au avut întrevederi cu reprezentanți ai Băncii Naționale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale.

Scopul întâlnirii a fost de a conveni asupra unei strategii globale de recuperare a activelor delapidate, prin care să se asigure pe viitor o strânsă cooperare și un schimb de informații pentru a permite o eficiență maximă a măsurilor de recuperare și a întruni probe în susținerea acțiunilor penale ce pot fi intentate pe plan internațional.

Kroll a menționat că planifică să finalizeze lucrul pentru a putea prezenta cel de-al doilea raport până la sfârșitul lunii octombrie 2017. BNM intenționează să publice rezumatul documentului până la finele anului, ținând cont de aspectele de confidențialitate.

În luna aprilie curent, Premierul Pavel Filip, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune că se așteaptă ca raportul Kroll -2, să fie  gata până la sfârșitul lunii mai.

În octombrie 2016, BNM publica un comunicat despre mersul anchetei Kroll privind devalizarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank. Potrivit comunicatului Compania Kroll a continuat depistarea veniturilor rezultate din creditele frauduloase acordate companiilor Grupului Shor care, în perioada ianuarie 2012 – noiembrie 2014, au acționat în mod concertat până la insolvabilitatea celor trei bănci. Milioane de dolari SUA din veniturile frauduloase au fost transferate părților din întreaga lume, majoritatea fiind transferate pe conturile bancare din Rusia (200 milioane de dolari SUA), Moldova (95 milione de dolari SUA), Estonia (58 milione de dolari SUA) și Cipru (41 milione de dolari SUA).
De asemenea, investigația a stabilit că o parte din fondurile fraudate au ajuns pe conturi ce par să aibă legătură cu persoane fizice din Republica Moldova

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-loc-de-mai-octombrie-un-nou-termen-pentru-cel-de-al-doilea-raport-kroll/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19