Select your Top Menu from wp menus

În judecată, pentru dreptul de acces la informaţie//Primăria Orhei a refuzat, reprezentantul a absentat

În după amiaza zilei de astăzi a avut loc prima şedinţă de judecată într-un dosar civil către Primăria Orhei, pentru apărarea dreptului de acces la informaţie. Şedinţa a fost, însă, amânată, din cauza absenţei reprezentantului Primăriei.

Reclamant în proces este Media Sfera SRL/Radio Orhei care, la începutul lunii aprilie, în temeiul Legii privind accesul la informaţie, a solicitat Primăriei unele date despre câştigarea dreptului de efectuare a lucrărilor de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi în oraşul Orhei şi despre volumele lucrărilor care au fost îndeplinite de firma  care , implicit, a câștigat bani publici. Conducerea oraşului a refuzat să ofere datele solicitate, invocând accesul limitat la aceste informaţii,  care ar fi protejate ca secret comercial şi ca date cu caracter personal.

În consecință, la Judecătoria Orhei a fost depusă o cerere de chemare în judecată, iar la începutul lunii mai instanţa a admis cererea şi a trimis citații  pentru şedinţa de luni, 22 mai. Reprezentantul Primăriei , însă, nu s-a prezentat  la Judecătorie şi nici nu a anunţat instanţa despre absenţa sa. Din acest motiv,  şedinţa a fost amânată cu o lună – pentru data de 21 iunie.

Vom nota că informaţiile solicitate Primăriei Orhei sunt necesare pentru documentarea unui subiect de interes public. În material se preconizează reflectarea situaţiei în care, în anul trecut şi în anul curent, Primăria Orhei a achiziţionat de la o firmă din Chişinău  lucrări legate de spațiile verzi  în valoare de peste 2 milioane 300 mii lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-judecata-pentru-dreptul-de-acces-la-informatieprimaria-orhei-a-refuzat-reprezentantul-a-absentat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19