Select your Top Menu from wp menus

În curând ar putea izbucni un “război valutar” mondial

În curând ar putea izbucni un “război valutar” mondial consideră prim-vicepreşedintele Băncii Centrale Ruse , Alexei Uliukaev. Acest război au putea izbucni ca urmare a acţiunilor băncilor centrale naţionale în domeniul regmentărilor.

Acesta a făcut referire la recenta hotărâre a guvernului Japoniei, întreptată spre o scădere bruscă a Yenei japoneze, ceea ce a condos la diminuarea unor pieţe.

Publicaţia  Die Welt scrie că decizia guvernului japonez poate duce la o devalvare la nivel global a valutelor, relatează Radio Orhei

Premierul japonez, Shinzo Abe intenţioneză să scadă cursul yenei pentru ca întrprinderile japoneze să poată recupera poziţiile pe piaţa mondială.

Aceleaşi planuri le au SUA, Marea Britanie şi tările din zona euro.Acestor ţări mai trebuie adăugată şi China – a doua economie la nivel mondial, care mai bine de zece ani menţine artificial youanul la un nivel foarte jos.

Aproape toate puterile economice sunt implicate în războiul valutar, ceea ce face ca în această situaţie să fie atrase tot mai multe ţări, în primul rând cele cu o piaţă de capital deschisă şi o economie care se dezvoltă.
Ministul finanţelor din Bazilia , Guido Mantega atrăgeea atenţia asupra efectelor unei asemenea bătălii a tuturor contra tuturor. Situaţia normala este cea în care dacă o valută se ieftineşe , altă valută trebuie să se scumpească.

În finalul acestei bătălii vor avea de suferit toţi, consideră publicaţia.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/in-curand-ar-putea-izbucni-un-razboi-valutar-mondial/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19