Select your Top Menu from wp menus

În amenințările lui Șor la adresa jurnaliștilor „nu există faptă a infracțiunii”. Ca și, mai înainte, în faptele lui Tauber

Ilan Șor, politician și  primar la   Orhei, nu va fi tras la răspundere pentru amenințările lansate în adresa jurnaliștilor. Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii Chișinău, a declarat pentru Agora.md că „La data de 3 septembrie, a fost luată o hotărâre și s-a respins pornirea urmării penale. În amenințările sale nu există faptă a infracțiunii”,  scrie media-azi.

Organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat anterior îngrijorarea în legătură cu afirmațiile cu caracter amenințător ale lui Ilan Șor  la adresa jurnaliștilor și tonul ultimativ care pot fi asimilate unei încercări de a impune cenzura în mass-media.

După un  protest  pe care l-a organizat în luna iulie la Chișinău, Ilan Șor, care este și lider al unui partid omonim, a postat o secvență video în care susține că, odată cu venirea sa la putere, va aplica față de  jurnaliștii incomozi (pe care îi identifică vag ca fiind „plătiți să scrie mizerii despre oameni”) o eventuală lege a lustrației.

De notat că, anterior, oamenii   legii nu au găsit nicio încălcare nici în acțiunile altei fruntașe a  Partidului “Șor”, primăriței de la Jora de Mijloc, Marina Tauber.   În luna august, în timpul unui protest cu mături, Tauber a alungat cu mătura și cu expresii brutale  o jurnalistă de la Radio Orhei, împiedicând-o astfel  să își exercite atribuțiile de serviciu. Inspectoratul de Poliție Orhei, care a examinat plângerea depusă în urma acestui incident, a răspuns că în faptele  Marinei Tauber nu există “elemente constitutive ale unei infracțiuni sau contravenții”.