La sfârşitul lunii martie, în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) erau înscrişi 99 744 de cetăţeni cu drept de vot, cu viză de reşedinţă sau domiciliu în raionul Orhei. Aceste date au fost publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), care a făcut acelaşi lucru şi cu o jumătate de an în urmă.
În pofida micşorării importante a electorilor – cu 1 362 de oameni, raionul Orhei rămâne, după numărul de alegători, pe prima poziţie printre unităţile administrativ-teritoriale similare. Pe locul doi se situează raionul Hîncești– cu 99 097 alegători şi pe locul trei – raionul Cahul, cu 98 619 alegători.
Comparaţia dintre cifrele din 1 septembrie trecut şi 31 martie curent arată că, în doar 6 luni, numărul alegătorilor din raionul Orhei a scăzut cu circa 1,4%. Or, la începutul toamnei trecute numărul alegătorilor se ridica la 101 106 persoane.
Scurta informaţie textuală, prin care CEC îşi însoţeşte tabelul cu date de pe ansamblul republicii unde, numărul persoanelor cu drept de vot, dimpotrivă, a crescut cu peste 3 260 de alegători, nu conţine explicaţii pentru această stare de lucruri.
Cifrele publicate de CEC denotă însă faptul că, timp de o jumătate de an, la categoria „Persoane fără domiciliu/reședință înregistrat” şi la categoria „Unități administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi mun.Bender” numărul alegătorilor înscrişi în Registru s-a mărit cu 48200 de persoane.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…