Select your Top Menu from wp menus

În 3 săptămâni numărul ALEGĂTORILOR din raionul Orhei a crescut cu 350 de persoane

Numărul alegătorilor din raionul Orhei înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 13 septembrie 2016 este de 101035 de persoane,  potrivit datelor făcute publice de Comisia Electorală Centrală. Cifra este în creştere comparativ cu cea făcută publică de aceeaşi instituţie la sfârşitul lunii august, când în raion erau înregistrate 100685 de persoane cu drept de vot.Astfel, în decurs de 3 săptămâni numărul alegătorilor din raionul Orhei a crescut cu 350 de persoane.

Potrivit datelor CEC, numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 13 septembrie 2016 este de 3237072.

Această cifră ar fi mai mare decât numărul oficial al locuitorilor republicii de 2 913 281 de persoane conform datelor preliminare ale recensământului, care erau valabile 2 ani în urmă

Potrivit statisticilor internaționale, zilnic, Moldova este părăsită de 106 oameni, fiind țara cu cea mai mare rată de scădere a populației din lume (potrivit BBC).

Recent, comunitatea de investigaţii RISE Moldova documentat faptul că în Registrul de Stat al Alegătorilor se găsesc mai multe persoane decedate.

Pe de altă parte, Comisia Electorală Centrală afirmă că datele cu care operează sunt corecte.