Select your Top Menu from wp menus

In 2013, raionul Orhei va trăi dupa bugetul aprobat doar de consilierii PLDM, PCRM şi PSD

Bugetul  raionului Orhei  al   anului 2013 a fost  aprobat astazi in  doua lecturi, cu majoritatea voturilor consilierilor  prezenti la sedinta Consiliului raional.   

Sumele de venituri şi de cheltuieli sunt identice la ambele capitole si se cifreaza la peste 214 mln 986 mii lei. Cea mai mare parte a chletuilelilor –  peste 112 mln de lei este prevazuta pentru invatamant. In timp ce  cele mai mari venituri –  peste 161 de mln de lei sunt preconizate din transferurile  de la  bugetul de stat.

Bugetul-2013 a fost votat aproape fara  dezbateri. La subiect au  fost doar remarcile consilierului PDM, Ion Stratulat. Acesta a obiectat   ca, contrar procedurilor legale,  membrii comisiei de specialitate nu si-au pus semnaturile sub procesul verbal privind  proiectul bugetului. Potrivit lui Stratulat, in proces nu se regasesc nici propunerile lui despre evidenţa separată în buget a sumelor alocate pentru investiţii.

În replică,  consilierul PLDM,  Iurie Siloci,  a declarat că avizul comisiilor asupra proiectelor de decizii este unul consultativ si ca  astfel obiectiile referitoare la  documentul financiar  al anului viitor nu sunt esentiale.

Dupa ce propunerea despre   evidenţa separată a sumelor alocate pentru investiţii nu a întrunit numărul necesar de voturi,  consilierii PL şi PD s-au abţinut sa voteze in lectura a doua bugetul  anului 2013.

Bugetul raionului Orhei a fost aprobat de catre  21 de consilieri PLDM, PCRM şi PSD.