Select your Top Menu from wp menus

În 2009 se acuzau de OMOR şi TORTURĂ acum ar putea guverna împreună

După o nouă intrevedere intre PLDM,PD si PL din seara zilei de luni liderii PLDM si PD au declarat ca vor incepe de marti consultarile cu PCRM. Marian Lupu a declarat ca ca trebuie sa fie extins formatul discutiilor cu alte partide sanatoase, referindu-se la PCRM menţionând că , dupa 40 de zile in acest format nu am inregistrat progrese.
Liderul PLDM, Vlad Filat, susţine că negocierile pentru formarea coaliţiei proeuropene de guvernare au ajuns în blocaj şi este necesară iniţierea urgentă a unui dialog cu PCRM.
Pe de altă parte liderul liberalilor, Mihai Ghimpu a declarat ca nu exista niciun blocaj in cadrul negocierilor, asa cum au sugerat ceilalti lideri politici, dar liberalii nu acceptă o guvernare comună cu PCRM.
Acesta a mai spus că formaţiunea sa nu pretinde la funcţia de preşedinte al republicii, dar vrea să numească procurorul general.
Amintim ca prima data PLDM PD si PL au ajuns la guvernare după protestele tinerilor contra PCRM din aprilie 2009. Acestea au degenerat în violenţe, cel puţin o persoana a fost omorâtă, iar zeci de oameni au fost torturaţi în comisariatele de poliţie. Nici un responsabil al guvernarii comuniste de atunci aşa şi nu a fost pedepsit pâna în prezent, pentru derapajele politiei, iar comuniştii şi cele trei partide s-au acuzat reciproc de violenţele de atunci.