Select your Top Menu from wp menus

Imunitatea judecătorilor va fi restrânsă

Numărul categoriilor de infracţiuni pentru care nu este nevoie de acordul Consiliului Superior al Magistraturii /CSM/ pentru pornirea urmării penale împotriva judecătorilor va fi extins. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege aprobat de Guvern, informează MOLDPRES.

Ministrul Justiţiei Oleg Efrim a declarat la şedinţa Cabinetului de Miniştri că urmărirea penală împotriva unui magistrat va putea fi pornită nu doar în cazul infracţiunilor de corupere pasivă sau trafic de influenţă, dar şi în cazurile de spălare de bani sau îmbogăţire ilicită.

Prin proiect se mai propune ca judecătorul să poată fi reţinut, supus aducerii silite sau percheziţionat pînă la începerea urmăririi penale, în cazul infracţiunilor de corupere pasivă, trafic de influenţă, spălare de bani sau îmbogăţire ilicită, fără acordul CSM, dar cu autorizaţia Procurorului General sau a prim-adjunctului acestuia.

Proiectul reglementează şi posibilitatea reţinerii judecătorului în cadrul unei proceduri contravenţionale, cu eliberarea acestuia imediat după identificare şi întocmirea procesului-verbal cu privire la contravenţie, dar cu informarea CSM despre faptul reţinerii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/imunitatea-judecatorilor-va-fi-restransa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19