Select your Top Menu from wp menus

Impozit nou pentru agricultori, începând cu 2013

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov a prezentat publicului în cadrul unei conferinţe de presă de la inceputul saptamanii, proiectul de lege cu privire la impozitul unic în agricultură. Potrivit ministrului, producătorii agricoli vor achita impozitul agricol, ce urmează să fie introdus de la 1 ianuarie 2013, în funcţie de bonitatea unui hectar de teren agricol şi rentabilitatea culturilor agricole.

Ministrul a specificat, că pentru produsele cerealiere, cota de impozitare va constitui 3 lei pentru 1 grad la hectar, pentru plantaţiile de sfeclă de zahăr şi de floarea soarelui – 3,5 lei pentru 1 grad/ha şi pentru plantaţiile multianuale – 4 lei pentru 1 grad/ha. Impozitul va fi perceput de la producătorii agricoli – persoane fizice şi juridice, cota venitului cărora din comercializarea producţiei constituie peste 90 la sută.

Bumacov a declarat că noul impozit nu va depăşi ca mărime impozitele şi taxele percepute în prezent de la producătorii agricoli. Impozitul agricol urmează să simplifice mecanismul de impozitare, prin substituirea celor şase impozite şi taxe în vigoare, şi anume, impozitul funciar, impozitul pe bunuri imobiliare, impozitul pe venit, taxa rutieră, taxa pentru apă şi taxa locală.

Impozitul agricol urmează să fie achitat anual, în 2 tranşe, în două părţi egale – la 30 septembrie şi la 31 decembrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/impozit-nou-pentru-agricultori-incepand-cu-2013/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19