Select your Top Menu from wp menus

Impăcare de o jumătate de milion de lei, din contul economiilor de alimentaţie în instituţiile de invăţământ

500 mii lei vor trebui achitati in timpul apropiat din bugetul local unui agent economic, pe o tranzactie de impacare.  Aceasta suma va proveni  din  economiile prevazute in bugetul anului 2012 pentru institutiile de invatamant secundar si prescolar  din orasul Orhei , la alimentatie. Asa specifica o decizie pe care consilierii orasenesti au aprobat-o saptamana curenta in regim  extraordinar.

Destinatarul celor 0,5 milioane  lei este SRL Reprocon Grup,  care deja a obtinut in instanta de la Orhei, dar si in Curtea de Apel Chisinau  recunoasterea dreptului de a primi de la autoritatile orheiene peste 1 mln 150 de mii.  Asta,   pentru faptul ca acum 2 ani a efectuat reparatia strazilor  Sadoveanu, Chişinăului si Unirii din Orhei fara ca intreprinderea sa fie platita.   Lucrarile nu au fost achitate pe motiv de insuficienta a mijloacelor financiare in bugetul local,  dupa cum  rezulta dintr-o nota informativa a Serviciilor Comunal Locative (SCL) Orhei.

Tranzactia de impacare a fost aprobata de catre consilierii orheieni cu  doar 2 zile inainte de sedinta programata la Curtea Suprema de Justiei, pe marginea litigiului  dintre SRL Reprocon Grup, pe de o parte,  si   Consiliul orasenesc  si SCL Orhei,  pe de alta parte.

Potrivit tranzacţiei,  achitarea sumei de peste 1 mln.150 de mii de lei  se va face esalonat  Astfel,  o jumătate de milion urmează să fie achitaţi pană la 25 decembrie anul curent , iar cate cca 217 mii lei –  până pe 25 ianuarie, 25 februarie şi 25 martie  anul viitor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/impacare-de-o-jumatate-de-milion-de-lei-din-contul-economiilor-de-alimentatie-in-institutiile-de-invatamant/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19