Select your Top Menu from wp menus

Ilan Shor rămâne în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chişinău a respins recursul avocaţilor lui Ilan Shor  prin care aceştia solicitau punerea în libertate a primarului de Orhei. CA a menţinut decizia instanţei de fond prin care lui Ilan Shor i-a fost prelungit arestul pentru 30 de zile.

După pronunţarea hotărârii, Shor a reuşit să spună jurnaliştilor că va demonstra nevinovăţia sa şi că este vorba de un dosar politic.

Tradiţional, în faţa instanţei  au protestat câteva sute de orheieni, printre care şi angajaţi ai întreprinderilor municipale din subordinea Primăriei Orhei. Manifestanţilor le-a fost asigurat transportul.

Amintim că primarul de Orhei a fost arestat la sfârşitul lunii iunie, iar la începutul lunii august a fost transferat în arest la domiciliu.

La sfârşitul primăverii anului trecut, Ilan Shor a mai stat în arest la domiciliu, având calitatea de învinuit într-un alt dosar legat de sistemul bancar. La începutul lunii mai 2015, Shor a reuşit să iasă din acel arest preventiv, după ce a declarat că vrea să candideze la funcţia de primar al oraşului Orhei.

Procuratura Anticorupţie spune că a finalizat urmărirea penală a lui Ilan Shor în unul din dosarele falimentării Băncii de Economii şi a transmis dosarul în instanţa de judecată. Procurorii cer 15 ani de detenție pentru Shor, care este acuzat de spălarea a cinci miliarde de lei obținuți prin escrocherie de la Banca de Economii în 2014, pe când conducea banca.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ilan-shor-ramane-in-arest-la-domiciliu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19