Select your Top Menu from wp menus

Igor Munteanu: PSRM recurge la o politică de șantaj și folosește motivul unei dezbinări etnice pentru a-și mobiliza și mai mult câteva grupuri etnice, slab integrate cultural și lingvistic în construcția statului

Partidul Socialiștilor recurge la o politică de șantaj și folosește motivul unei dezbinări etnice pentru a-și mobiliza și mai mult câteva grupuri etnice, slab integrate cultural și lingvistic în construcția statului, a comentat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, anunțul lui Igor Dodon de a organiza proteste, după ce ieri Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea care oferă statut special limbii ruse.

El a lăsat de înțeles că acesta ar fi un angajament față de Moscova al lui Igor Dodon, care acum a rămas ”fără susținere garantată, dar cu multe datorii neonorate”, după cum a scris Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook.

”PSRM este în declin de imagine, resurse, aliați. În Parlament, PSRM nu-și poate menține avantajul decât în tandem cu gruparea lui Shor, dar obținându-i voturile, își pierde propriul electorat. Pedalând pe noi narative de apărare a limbii ruse (anunțate deja pentru ședința de început a noii sesiuni parlamentare), PSRM intră într-un delir criptosovietic, care-i va alunga o bună parte din electoratul de bază, tradiționalist, moldovenesc, cu elemente naționale. În aceste condiții, PSRM nu are alte opțiuni decât să-și apere teritoriile ”marginale” de aliații săi de conjuctură, Șor și Renato, hrănindu-se de scandaluri și dezinformări”, a comentat Igor Munteanu.   

sursa: radiochisinau.md