Select your Top Menu from wp menus

Igor Munteanu, despre pierderea alegerilor, Abraham Lincoln şi picioarele zdrelite în întuneric


După ce au devenit cunoscute rezultatele alegerilor din 11 iulie, care au exclus Platforma DA din Parlament, deputatul Igor Munteanu, şi-a amintit despre unul dintre cei mai iubiți președinți americani, Abraham Lincoln . Cu prefaţa „în loc de ”concession speech”, deputatul a scris într-o postare pe reţelele de socializare:

Unul dintre cei mai iubiți președinți americani, Abraham Lincoln, a fost întrebat odată cum se simte după pierderea alegerilor. Acesta a răspuns scurt, în stilul lui înțelept și pilduitor.
El a spus, ”eu mă simt ca un copil, care și-a zdrelit piciorul în întuneric, dar sunt prea bătrân să plâng și mă doare prea tare ca să râd”. Este exact felul în care am simțit și eu ziua de ieri.

Igor Munteanu i-a felicitat, totodată, pe cei din PAS pentru scorul din scrutin, iar pe preşedintele Maia Sandu pentru obținerea majorității politice pe care şi-a dorit-o. Atrăgând atenţia că după alegeri urmează mari probleme şi provocări şi că va trebui de gestionat o uriaşă responsabilitate, în beneficiul tuturor cetăţenilor, acesta le-a dorit învingătorilor să nu îşi zdrelească picioarele în întuneric.

Igor Munteanu a făcut parte din fracțiunea Platformei DA, creată în Parlament după alegerile parlamentare din februarie 2019. Deputatul a fost Președinte al Comisiei de control al finanțelor publice și Președinte al Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice în perioada anilor 2013-2019. Cele mai de rezonanță anchete realizate sub conducerea lui Igor Munteanu sunt cea privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și a Gărilor și Stațiilor Auto.

Intr-o nouă postare de acum câteva ore, deputatul scrie că în funcția pe care deținut-o în Parlament a avut realizări, dar și eforturi blocate, motiv din care nu s-a reușit investigarea încă multor dosare de privatizări și concesionări dubioase

Am avut multe realizări, cu multă transpirație, nervi și efort colectiv. Au rămas din păcate un teanc de dosare de privatizari și concesionari făcute in perioada anilor 2013-2019 cu mari semne de dubii și viciere a procedurilor legale. Ar trebui cineva sa se ocupe de ele. Din păcate, in 2020 nu am avut voturi sa pot continua munca depusă de Comisia N.51 de ancheta parlamentara, iar asta a însemnat un răgaz pentru hoți, procurori cu puf pe botisor, și exemplu prost pentru cei care privesc spre funcțiile publice ca o metoda rapida de chivernisire.