Select your Top Menu from wp menus

Igor Munteanu, despre criza survenită în alianţa conjuncturală de la guvernare

Deputatul Blocului ACUM, Igor Munteanu, atenționează că Republica Moldova nu poate avea luxul unui nou impas politic. El scris pe pagina de Facebook a Platformei DA că misiunile diplomatice ale UE, SUA, României, Germaniei, Poloniei au transmis mai multe mesaje de susținere a Guvernului condus de Maia Sandu și a coaliției de guvernare. Mesajele lor se rezumă la 4 puncte, scrie Igor Munteanu, citat de Radio Chisinau:

(1) RM nu poate avea luxul unui nou impas politic. Politicienii responsabili au obligația de a conveni o formulă de colaborare pentru accelerarea reformei în justiție.

(2) Impasul politic trebuie depășit. Un consens minim este necesar pentru ca guvernele să livreze rezultate reale cetățenilor din RM. Euforia alegerilor locale trebuie să înceteze. Nimeni nu poate avea toată puterea la picioare, iar statul pe post de slugă.

(3) Reforma efectivă a justiției, i.e. a procuraturii, este condiția esențială pentru sprijinul de care se bucură guvernul.

(4) creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă poate avea loc numai în condiții de stabilitate și predictibilitate politică.

Sfaturile: Nu ardeți podurile, faceți poduri. Nu irosiți în van atenția cetățenilor și partenerilor externi pentru aventuri extravagante, dar nesustenabile. Nu încurajați lideri radicali să rupă acordurile de coabitare, aruncând în aer garnituri guvernamentale în care s-a investit încredere. Și da, căutați formule de coabitare în interes public. Muddling through”, a scris Igor Munteanu.

Amintim că vineri, 8 noiembrie, fracțiunea PSRM, una din componentele majorității parlamentare, a inițiat o moțiune de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu, din cauza proiectului de angajare a răspunderii asupra modificării Legii procuraturii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-munteanu-despre-criza-survenita-in-alianta-conjuncturala-de-la-guvernare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19