Select your Top Menu from wp menus

Igor Munteanu: Concesionarea Aeroportului Chișinău a avut loc cu încălcări grave

Există toate motivele pentru ca contractual de concesionare a Aeroportului Chișinău să fie anulat. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă de Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), transmite IPN.

„Au existat încălcări grave ale procesului de concesionare. Concursul a fost unul închis”, a spus Igor Munteanu, care a precizat că AVIA Invest nu avea dreptul să participe la concurs și că a fost acceptată fără să existe pe lista prealabilă a Guvernului cu companiile care au fost selectate.

„Comisia de anchetă consideră că singurul remediu juridic asupra acestei concesionări cu încălcarea gravă a legislației naționale este ca părțile să revină la poziția inițială, iar aeroportul să revină fără întârziere în gestiunea statului”, a spus Igor Munteanu.

De asemenea, președintele comisie de anchetă a menționat că Procuratura va fi sesizată suplimentar să întreprindă toate acțiunile de aplicare a măsurilor de constrângere sau preventive care se impun. „Aeroportul Chișinău este proprietatea statului, iar orice atingere sau încălcare a acestui drept trebuie să fie sancționate prin lege”, a precizat Igor Munteanu.


Președintele comisiei de anchetă a menționat că printre acțiunile propuse Guvernului se numără înaintarea în instanțele de judecată a cererii de anulare a contractului de concesionare. De asemenea, Igor Munteanu a declarat că este necesar ca Guvernul să ia măsuri pentru a pune sechestru pe acțiunile AVIA Invest și pe bunurile mobile și imobile concesionate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-munteanu-concesionarea-aeroportului-chisinau-a-avut-loc-cu-incalcari-grave/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19